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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  08/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  COZZOLINO, D.; DE MATTOS, D.; VAZ MARTINS, D.
Afiliación :  DANIEL COZZOLINO GÓMEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DANIEL DE MATTOS, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DANIEL VAZ MARTINS GIGENA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Visible/near infrared reflectance spectroscopy for predicting composition and tracing system of production of beef muscle.
Fecha de publicación :  2002
Fuente / Imprenta :  Animal Science, 2002, Volume 74, Issue 3, Pages 477-484.
DOI :  10.1017/S1357729800052632
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 1 May 2001/Accepted 10 January 2002.
Contenido :  Abstract: Muscle chemical analysis and muscle identification both were attempted by using visible and near infrared reflectance spectroscopy (NIRS). Seventy-eight beef muscles (m. longissimus dorsi) from Hereford cattle were used. The samples were scanned in a NIRS monochromator instrument (NIRSystems 6500, Silver Spring, MD, USA) in reflectance mode (log 1/R). Both intact and minced muscle presentation to the instrument were explored. Predictive equations were made using ISI software (Infrasoft International, Port Matilda, PA, USA) and muscle identification was performed by Principal Component Analysis (PCA) and Soft Independent Modelling of Class Analogy (SIMCA). The coefficient of determination in calibration (R2 CAL) and standard error in cross validation (SECV) for the intact sample presentation were 009 (SECV: 15·6), 0·89 (SECV: 46·9), 0·48 (SECV: 23·9) for moisture (M), fat and crude protein (CP) on g/kg fresh weight basis respectively. R2CAL and SECV for minced sample presentation were 0·41 (SECV: 161), 0·92 (SECV: 43·4), 0·71 (SECV: 20·5) for M, fat and CP on g/kg fresh weight basis respectively. Qualitative analysis of optical information through PCA and SIMCA analysis showed differences in muscles resulting from two different feeding systems.
Palabras claves :  BEEF; CHEMICAL COMPOSITION; COMPOSITION; CRUDE PROTEIN; FAT; HEREFORD (CATTLE BREED); INFRARED SPECTROSCOPY; PRINCIPAL COMPONENT ANALYSIS; TRACER TECHNIQUES.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE35200 - 1PXIAP - DDPP/Animal Science/2002

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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Treinta y Tres.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  19/03/2018
Tipo de producción científica :  Documentos
Autor :  BONILLA, O.; BERMÚDEZ, R.; ROVIRA, P.J.
Afiliación :  OSCAR RUBEN BONILLA PIRIZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; RAÚL ENRIQUE BERMÚDEZ COQUARD, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; PABLO JUAN ROVIRA SANZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Resultados de producción animal: ejercicio 2000-2001, comportamiento de los novillos y comportamiento de los corderos.
Fecha de publicación :  2001
Fuente / Imprenta :  ln: INIA TREINTA Y TRES. Unidad de Producción Arroz - Ganadería (UPAG): resultados 2000-2001. Treinta y Tres (Uruguay): INIA, 2001.
Páginas :  p. 13-16
Serie :  (INIA Serie Actividades de Difusión; 258)
Idioma :  Español
Palabras claves :  NOVILLO.
Thesagro :  CORDERO; GANADERIA; GANADO BOVINO; PRODUCCION ANIMAL; URUGUAY.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/5305/1/Ad-258.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Treinta y Tres (TT)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TT31219 - 1INIPL - PPUY/INIA/SAD/258/TTAd-258
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